L’Agrupació Borrianenca de Cultura (ABC) és una associació sense ànim de lucre que es dedica a fomentar la cultura valenciana tant a Borriana com en el conjunt de l’àrea lingüística del valencià-català. 

Ara mateix centrem les nostres activitats en dos vectors: publicacions i actes de contacte directe amb el públic

En la primera faceta, editem la revista Buris-ana des de l’any 1956 i l’Anuari des del 1990. La denominació Buris-ana fa referència a una imaginària etimologia del topònim Borriana. Es tracta d’una revista en format magasín que aborda l’actualitat cultural del municipi amb una gran exigència literària i artística. Tots els creadors importants de Borriana han passat per les seues pàgines; la majoria formen part de l’ABC.

Façana de l'Agrupació Borrianenca de Cultura

L’Anuari (coeditat amb la Universitat Jaume I) és una de les revistes d’investigació més importants del nostre àmbit lingüístic. Els seus monogràfics s’han guanyat fa temps el prestigi que ara ja atresoren.

Quant a les activitats de contacte directe amb el públic, hi destaquen els Dissabtes Literaris, un cicle de conferències començat l’any 2006 per on han passat ja el bo i millor dels escriptors de la nostra literatura. 

Més de 60 anys després de la seua creació, l’Agrupació Borrianenca de Cultura continua sent un referent al País Valencià pel rigor dels seus plantejaments i l’abast de les seues iniciatives.

Xarrada de Carles Duarte als Dissabtes Literaris 2012

Xarrada de Joan Garí als Dissabtes Literaris 2016